به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و کارکنان خدوم این شرکت به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی که یک بخش از مدهای حمل و نقل را برعهده دارند، در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی عهدهدار مسئولیتی سنگین در کشور شده و در شرایطی که مرزهای هوایی به دلیل حملات رژیم صهیونیستی بسته شدند، بخش عمده ای از ترددها را در بخش مسافر و حمل کالا برعهده گرفتند.
جبارعلی ذاکری مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به همراه قائم مقام و معاونان شرکت راه آهن با حضور مستمر در مناطق عملیاتی و ستادی، ضمن تقویت روحیه همکاری و به کارگیری راهکارهای فوری، تمامی توان خود را برای تسریع در حمل و نقل مسافر و کالا برای رفع نیازهای کشور به کار گرفتند.
تشکیل ستاد مدیریت بحران و آمادهباش سراسری، افزایش ظرفیت ناوگان مسافری و جابهجایی۸۶۳ هزار مسافر، رشد ۱۶ درصدی تناژ بارگیری ریلی و نقش محوری در تأمین کالاهای اساسی، تقویت توان فنی و عملیاتی و رشد ۱۵ درصدی آماده به کاری لکوموتیوها، هماهنگی با مجلس و نهادهای امنیتی برای ثبات شبکه ریلی، مدیریت مالی کارآمد با پرداخت زودهنگام حقوق پرسنل و استرداد ۱۷۰ میلیارد تومان به مسافران، آمادهسازی ماشینآلات زیرساختی برای مواقع اضطراری، بازدیدهای میدانی و نظارت میدانی بر عملکرد واحدها از مهمترین دستاوردهای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در بحران حملات و جنگ ۱۲ روزه سال جاری با رژیم صهیونیستی است.
آمادهباش کامل راهآهن برای حفظ ایمنی زیرساختهای ریلی
میرحسن موسوی دیزجی قائممقام شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در تشریح مهمترین اقدامات شرکت راهآهن از تشکیل ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل به فوریت در ایام جنگ خبر داد و گفت: با تشکیل ستاد تلاش کردیم تا نقشی حیاتی برای جابهجایی مسافران و کالاهای اساسی ایفا کنیم. آمادهباش کامل راهآهن برای حفظ ایمنی زیرساختهای ریلی و جابهجایی در حمل کالاهای اساسی و مسافران بخشی از این تمهیدات به کار گرفته شده در مجموعه راهآهن جمهوری اسلامی ایران است.
افزایش ظرفیت واگنهای مسافری و جابه جایی بیش از ۸۶۳ هزار مسافر
قائممقام شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران افزود: صنعت ریلی کشور با برنامهریزی و سیاستگذاریهای وزارت راه و شهرسازی به افزایش ظرفیت ناوگان ریلی در بخش مسافر و بار اقدام کرد. راه اندازی قطارهای فوق العاده در مسیرهای پرتردد و افزودن واگنهای جدید، افزایش ظرفیت حمل مسافر تا حدود ۲۲ هزار نفر که سبب جابه جایی در مجموع ۸۶۳ هزار و ۷۴۹ مسافر در مدت ۱۲ روز شد، بخش دیگری از تمهیدات وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل و نقل ریلی و بهرهمندی از این ظرفیت در بحران جنگ ۱۲ روزه است.
تناژ بارگیری در مسیرهای ریلی ۱۶ درصد افزایش یافت
موسوی ادامه داد: در بخش حمل بار نیز، راهآهن جمهوری اسلامی ایران با سیاستگذاریهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی توانست میزان تناژ بارگیری را به ۱۶ درصد افزایش دهد تا به عنوان پشتیبان سفرهای جادهای در برخی از مسیرها نقشآفرینی کند. به عنوان نمونه در بنادر جنوبی کشور، تعداد واگنهای بارگیری شده روزانه از ۵۰ واگن به ۱۱۶ واگن افزایش یافت و این افزایش ظرفیت، امنیت غذایی کشور را تضمین کرد.
ارتقای توان فنی شبکه ریلی با رشد ۱۵ درصدی لکوموتیو فعال و افزودن ۳۵ واگن نو
به گفته این مقام مسئول در شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، همچنین در این مدت، توان فنی شبکه ریلی با رشد ۱۵ درصدی لکوموتیوهای فعال و افزودن ۳۵ واگن باری نو به ارزش ۱۴۰ میلیاردتومان، یافت.
بازگرداندن ۱۷۰ میلیارد تومان بلیت سفرهای لغو شده ریلی به مسافران
موسوی در بیان دیگر اقدامات برای ایجاد انگیزه در کارکنان خدوم این شرکت توضیح داد: شرکت راهآهن با رویکردی جهادی در ایام جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، حقوق کارکنان خود و شرکتهای نگهداری زیرساخت را پیش از موعد پرداخت کرد تا روحیه و انگیزه خدمت حفظ شود. همچنین مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان استرداد بلیط به مسافرانی که سفر شان را لغو کرده بودند، در کمترین زمان ممکن پرداخت شد.
به گفته وی، از دیگر اقدامات شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، آماده باش کامل پیمانکاران زیرساختی و ماشین آلاتغسنگین مرتبط بود. راه آهن تمامی ظرفیت فنی خود را برای امدادرسانی سریع در صورت آسیب به خطوط ریلی یا وقوع بحران در مناطق خاص را به کار گرفت.